//
De Messi van het onderwijskundige-ICT: Tessa van Zadelhoff


VALKENSWAARD- De vertrouwde zin ‘Welkom bij een nieuwe aflevering van Pionier Koerier TV’ klonk weer vanuit de studio, maar dit keer met een speciale uitzending. We een ‘special guest’ mogen interviewen. Tessa van Zadelhoff, je zou haar kunnen zien als ‘de Messi’ van het ICT gebruik in het onderwijs. We moeten toegeven dat we best zenuwachtig waren om haar te ontmoeten, maar toen het interview eenmaal goed op gang kwam, gingen alle zenuwen weg en was het een erg leuk interview!

Werk
Tessa is tegenwoordig ‘Onderwijskundig ICT coördinator’. Haar vorige baantje was lerares. Ondanks dat ze dit baantje pas 2 weken doet, vind ze het erg leuk en leert ze er erg veel van. Ze heeft ook een boek geschreven: 2puntnul, over haar werk en de rol van ICT in het onderwijs. Ook zijzelf was toen ze nog les gaf in de klas veel bezig met ICT en social media. Ze vind zelf dat het de kinderen erg helpt en dat ze zo makkelijk en leuk leren.

Nationaal congres Onderwijs en Sociale Media
Ze is ook een van de sprekers tijdens het congres. Ze verteld dan over de ontwikkeling van de sociale media. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat iedereen en paar jaar geleden nog op Hyves zat en dat tegenwoordig iedereen op Facebook en Twitter zit. Vooral voor kinderen is dat een makkelijke overgang. Het congres staat geheel in het teken van het gebruik van social media in het onderwijs. Dit is de 2e keer dat het congres georganiseerd is. Er kwamen het eerste jaar best veel mensen op af, maar dit jaar worden er veel meer mensen verwacht. Op het congres zijn er speciale dagen voor het basisonderwijs, het middelbaar onderwijs en zelfs voor het mbo! Zelf spreekt ze alleen op de basis en middelbare dagen. Op de laatste dag van het mbo, neemt een collega van Tessa het over.

Tessa in gesprek met de Pionier Koerier

Tessa in gesprek met de Pionier Koerier

Tessa’s mening
Tessa vind dat er wel meer scholen gebruik moeten maken, maar volgens haar zijn er dat nog niet zoveel vanwege de leraren. Ze denkt namelijk dat die zelf ook nog niet zoveel bezig zijn met Twitter en Facebook. Daarom moet niet iedereen alleen de kinderen stimuleren om social media te gebruiken maar ook de leraren kunnen wel een zetje gebruiken. ‘door goede voorbeelden te geven aan scholen, zouden ze daar misschien ook iet van kunnen leren’ zei Tessa. Ook denkt ze dat het onderwijs over 10 jaar veel gebruik zal gaan maken.

Onze mening
Wij vonden het een erg leuk en leerzaam interview. Ook wij denken dat het onderwijs steeds meer gebruik zal gaan maken van social media. En we denken dat het congres daar heel goed bij helpt! We vinden het een goed idee en we hopen dat er veel mensen op af komen. Wij denken ook dat social media goed is in het onderwijs, dat hebben we zelf wel ervaren! (Het filmpje komt binnenkort op http://formedia.nl/nationaal-congres-onderwijs-en-sociale-media geplaatst)

Niels van Gerven en Nuria Schats

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Sponsors Pionier Koerier

Skool automatisering

Docufiller

Accres personele dienstverlening

Grieks restaurant Sirtaki

Stafa group

Regio Select

Vis: Free Format Communication

%d bloggers liken dit: